БАЗОВИ МАСЛА

БАЗОВИ МАСЛА

Повечето етерични масла се смесват с базови масла. Това са нерафинирани растителни масла, които освен, че разтварят добре етеричните масла, оказват и добро въздействие върху кожата. Те са извлечени от растения, цветя, семена, ядки и зеленчуци. Базовите масла имат лека миризма и различни свойства. За предпочитане са студенопресованите масла, защото имат по-високо съдържание на витамини и биологично активни вещества. Като цяло те са превъзходно средство за хидратация и подхранване на кожата. Базовите масла могат да бъдат използвани самостоятелно или в комбинация с други масла.

 

Базови масла и масаж
Базовите масла са не само носител за разреждане за етерични масла, но и са добро средство за масаж, като помагат на ръцете на масажиста да да се движат свободно и лесно по кожата. Базовите масла обикновено са леки и с нелепкава консистенция, като по този начин намаляват съпротивлението.

 

Подхранващи кожата масла
Има редица базови масла, които имат специални подхранващи кожата свойства. Те се грижат за кожата на по-дълбоко ниво и подпомагат регенерацията на клетките. Тези базови масла понякога се добавят към базови кремове, особено ако човек страда от суха кожа. Те също са добри в подхранване на лицето, на кожа, увредена от вятър или слънце, при разширени вени или дефекти. Базовите масла, които попадат в групата на подхранващи кожата и включват: Авокадо, Камелия, Вечерна Иглика, Жожоба, Кукуи, Макадамия и Пшеничен Зародиш. Авокадо и Пшеничен Зародиш не са за всеки, тъй като те са вискозни масла и имат доста силна миризма. Въпреки това, те са отлични при подхранване на кожата, осигуряват хранителни вещества и мастни киселини, които ще направят кожата мека и копринено гладка. Тъй като те са доста лепкави, ако имате намерение да ги използва за масаж на тялото е най-добре да ги разредите с друго базово масло като Бадем, Кайсия или Праскова при 15-20%. Разреждането не само това ще смекчи миризмата, но също така помага да се намали цената на процедурата.

 

Избор на базово масло
На пазара съществува широка и богата гама от базови масла. С такъв широк асортимент за избор понякога е трудно да изберете. Изборът на базово масло е толкова просто, колкото и избора на етерично масло. Можете просто да изберете масло със свойствата, които считате, че са най- подходящи за вашата кожа. В нашият сайт ще намерите подробна информация за свойствата, действията и вискозитета на базовите маслата, с които разполагаме.

 

Базови масла и алергии към ядки
Ако се притеснявате за използването на определен масло, защото имате алергия към ядки, можете да използвате слънчогледово масло или от гроздови семки, тъй като и двете са извлечени от семена.

Базови масла за терапия на лице
Вечерна иглика, Жожоба и Шипка дават отлични резултати, когато се използват за терапия на лице. Те са доста гъсти масла, така че ако имате намерение да ги използва за масаж на тялото е най-добре да ги разредите с други базови масла като Бадем, Кайсия или Праскова при 15-20%.

Използване на базови масла
Добавете 1 капка етерично масло на всеки 5 мл базово масло. Внимателно масажирайте докато маслото попие напълно в кожата.

Съхраняване
За да запазите вашите базови масла в оптимално състояние, винаги ги съхранявайте на хладно (около 10 ° C), далеч от пряка слънчева светлина и затваряйте капачката веднага след употреба. Ако желаете, можете да ги държите в хладилник, но някои базови масла, като жожобата, може да станат твърди.

Гранивост
За разлика от етеричните масла, базовите масла могат да гранясват с течение на времето. Нивото на естествени мастни киселини, метода на екстракция и характеристиките на маслото, имат определящо влияние върху това колко бързо това може да се случи. Ако подозирате, че базовото масло е с изтекъл срок на годност и то има силен, горчив аромат, прекратете използването му.

 

Покажи: Списък / Таблица
Покажи:
Сортировка:
МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА
МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА- 100 мл Oenothera Biennis Europe/UK Произход: Европа/ Великобритания ..
19.80 лв.
Без данък: 16.50 лв.
МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ
МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ- 100 мл  Prunus Armeniaca Europe Произход: Европа   Уп..
10.50 лв.
Без данък: 8.75 лв.
МАСЛО ОТ КАМЕЛИЯ
МАСЛО ОТ КАМЕЛИЯ- 100 мл Thea Saknqua   Произход: Япония   Употреба: ..
19.69 лв.
Без данък: 16.41 лв.
КОКОСОВО МАСЛО
  КОКОСОВО МАСЛО- 100 мл Cocus Nucifera   Произход: Филипините   ..
9.20 лв.
Без данък: 7.67 лв.
МАСЛО ОТ НЕВЕН
МАСЛО ОТ НЕВЕН- 100 мл Infused Officinalis Europe Маслото от невен се произвежда от цветчетат..
18.80 лв.
Без данък: 15.67 лв.
МАСЛО ОТ ШИПКА
МАСЛО ОТ ШИПКА - 100 мл Rosa Rubiginosa (Mosqueta)   Произход: Европа   Уп..
33.60 лв.
Без данък: 28.00 лв.
ОРГАНИЧНО КАКАОВО МАСЛО – ТВЪРДО
ОРГАНИЧНО КАКАОВО МАСЛО – ТВЪРДО Theobroma cacao (cocoa) seed butter   100 гр. &n..
12.00 лв.
Без данък: 10.00 лв.
ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ КАРИТЕ
ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ КАРИТЕ Butyrospermum Parkii (Shea Butter) fruit   100 гр. &nbs..
13.00 лв.
Без данък: 10.83 лв.
АРГАНОВО МАСЛО- 100% ЧИСТО ПРОФЕСИОНАЛНО БАЗОВО МАСЛО
АРГАНОВО МАСЛО- 100% ЧИСТО ПРОФЕСИОНАЛНО БАЗОВО МАСЛО Argania Spinosa- Мароко   100 ..
49.80 лв.
Без данък: 41.50 лв.
Powered by OpenCart
aromatno.com © 2018